Εθελοντισμός / Ακτιβισμός

O εθελοντισμός εξ ορισμού είναι η προσφορά προσωπικής ενέργειας χωρίς ανταλλάγματα.

Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας για ανιδιοτελή προσφορά.

Το Σωματείο μας αποτελείται και λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές.

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Mahatma Gandhi

Γιατί να γίνω εθελοντής / ακτιβιστής.

O κυριότερος λόγος είναι ότι δεν θέλεις να στέκεσαι απλά θεατής.

Με τον όρο ακτιβισμός δηλώνεται χαρακτηριστικά όχι τόσο η θεωρητική αντίληψη του ανθρώπου περί του κόσμου γύρω του, όσο η θέλησή του να τον διαμορφώσει ανάλογα με τις επιθυμίες του «επί τω βέλτιστω», με την ανάλογη δράση του.

Είναι ο τρόπος σου να δράσεις και να γίνεις “πραγματικός ταξιδιώτης” αντί ένας “απλός τουρίστας”.

Εθελοντισμός
Εθελοντισμός: ανιδιοτελής προσφορά

Κάποιος που ξεκινά να προσπαθεί μόνος, σύντομα αντιλαμβάνεται πως δεν είναι αρκετό και συχνά καταλήγει να είναι ψυχοφθόρο.

Ενώνοντας τη δύναμη σου με μας, γίνεσαι μέλος μιας ομάδας που μοιράζονται την ίδια αγάπη με σένα ενώ μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικό κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητο απο πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Άλλωστε αυτή ήταν και είναι η αρχή μας, ως μεμονομένοι εθελοντές ξεκινήσαμε και φτάσαμε να έχουμε χτίσει μια δυνατή και αποδοτική ομάδα βάζοντας ο καθένας από ένα μικρό λιθαράκι.

Χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο μας χρόνο για να ενισχύσουμε τις θετικές πλευρές του εαυτού μας. Μέσα από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ανθρώπους που αφιερώνοντας χρόνο σε εθελοντικές δραστηριότητες αναφέρουν πως βρήκαν μέσα από αυτές μια διέξοδο στις ψυχικές και πνευματικές τους ανάγκες, έναν τρόπο εξάλειψης της μοναξιάς τους και μια πηγή έμπνευσης για ζωή.

Έλα κοντά μας, γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα!

Δείτε ΕΔΩ ποιες είναι οι εθελοντικές εργασίες και πως μπορεί να βοηθήσει ένας εθελοντής.

Πως να γίνω εθελοντής.