Ματούλα – Matoula (happy end)

Η Ματούλα είναι ένα από τα σκυλάκια της ηλικιωμένης συλλέκτριας που διασώθηκαν την περασμένη άνοιξη και συγκατοικεί προσωρινά σε περιορισμένο χώρο μαζί με άλλα μουσούδια. Είναι ένα ήρεμο και καλοκάγαθο κορίτσι που κουνά πάντα φιλικά την ουρά και προσπαθεί να ξεχωρίσει. Ξέρει πως μόνο έτσι θα την προσέξει κάποιος και θα της δώσει ένα σπίτι που τόσο επιθυμεί. Θεώρησε πως αυτά τα όρθια αυτάκια που της δίνουν τόση χάρη δεν συγκίνησαν κανέναν μέχρι τώρα, μήτε η ψηλόλιγνη κορμοστασιά της. Έτσι λοιπόν αποφάσισε επιτέλους να εκφραστεί ανοιχτά και να γίνει η μούσα ενός ποιήματος. Μετέτρεψε μια πρόσφατη αρνητική της εμπειρία σε ένα…. αριστούργημα. Κάθισε λοιπόν και έγραψε περιαυτολογώντας:

“Μας ματιάσαν τη Ματούλα
και το ματάκι της μάτωσε
μάταια πήγε να παίξει με μια γατούλα
και από τη χαρά της το παράκανε!
Πήγε αμέσως στο γιατρό
και την έσωσε από το κακό.
Τώρα περιμένει στη γωνιά της
και λάμπει πάλι ομορφιά της
έναν άνθρωπος να έρθει
να της ξαναφτιάξει το κέφι!!”

Και κάπως έτσι περιμένει να βρει έναν θαυμαστή να εκτιμήσει τις εξωτερικές της χάρες, τις ποιητικές τις προσπάθειες και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Μήπως είστε εσείς ο άνθρωπος με τις κρυφές καλλιτεχνικές αναζητήσεις που ψάχνει το κορίτσι μας; Φυσικά και είστε! Επικοινωνήστε με τα info@stray.gr, 6948369979 ή με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook για να τη γνωρίσετε και να τα συζητήσετε από κοντά!

 

Φιλοζωικό σωματείο stray.gr, Α.Μ.: 24685, θα δοθεί στειρωμένη με microchip και συμβόλαιο υιοθεσίας (Δήλωση Υιοθεσίας Ζώου από νέο ιδιοκτήτη συμφ.Ν.4039/2012)